Tepelná izolace

Vzduchotechnické potrubí a izolace v jednom

Inovativní řešení vzduchotechnického potrubí v oblasti TZB, systém Climaver® 360, je na českém trhu novinkou, ale v celosvětovém měřítku má již padesátiletou tradici. Věděli jste, že od prvního uvedení na trh již bylo nainstalováno více než 180 mil. m2 těchto vzduchovodů po celém světě?

isover-vzduchotechnicke-potrubi-ilustrace

Systém Climaver

Systém Climaver® 360 je specifický nejen svým složením a vlastnostmi, ale také celkovou flexibilitou. Tento systém nabízí mnoho výhod a úspor při výrobě, instalaci a následně
v samotném provozu. Hlavní výhodou systému Climaver® 360 ve srovnání se standardním vzduchotechnickým potrubím je úspora nákladů v celé životní fázi projektu. Další výhody lze spatřit ve flexibilitě a technických vlastnostech.

Flexibilita

Veškeré části VZT potrubí Climaver® si vytvoříte přímo na stavbě z jednotlivých Climaver® panelů a Climaver® nářadí
a příslušenství.

Systém Climaver® umožňuje vyrobit přímé úseky i tvarovky vzduchotechnického rozvodu v požadovaných rozměrech
a tvarech.

Vytvořený vzduchovod je již zaizolovaný (akusticky, tepelně), dodatečně se neizoluje.

Systém může být napojen i na jiný typ a tvar vzduchovodu
a komponentů, které jsou součástí VZT systému. Těchto praktických výhod je nespočet a vždy se liší podle konkrétní stavby.

isover-vzduchotechnicke-potrubi

Technické vlastnosti

Výhodou systému Climaver® jsou velmi dobré tepelně izolační
a akustické vlastnosti.

Vysoká vzduchotěsnost umožňuje energetickou úsporu při provozu, proto je vhodný do administrativních budov, obchodních center, bytových domů, škol či polyfunkčních domů.

Panely jsou vyrobeny ze skelné vlny o tloušťce 25 mm. Následně si lze zvolit produkt podle povrchové úpravy.

Climaver® Neto 360

Climaver® Neto 360 je nejrozšířenější variantou na českém trhu. Tento produkt je z vnější strany opatřen hliníkovou fólií a z vnitřní strany antibakteriální skelnou tkaninou. V této konstrukci dosahuje akustického útlumu až 95 % a vzduchotěsnosti třídy D.

Climaver® Plus 360

Climaver® Plus 360 má vnější i vnitřní stranu panelu potaženou hliníkovou fólií vyztuženou skelnými vlákny, která slouží jako parozábrana.

Climaver® Deco 360

Climaver® Deco 360 obsahuje vnější stranu panelu potaženou barevnou textilií, která nabízí různé barevné varianty. Vnitřní povrch kanálu je chráněn odolnou antibakteriální tkaninou ze skelných vláken s vysokou mechanickou odolností. Z důvodu možnosti barevné kombinace se hodí například do vstupních hal a všude, kde je potřeba mít i potrubí v odpovídajícím designu.

Náklady

Systém Climaver® je finančně i časově výhodnějším řešením ve všech fázích projektu (příprava, realizace, užívání) než jiné typy vzduchovodů a jejich komponentů.

Zjednodušuje mnoho pracovních úkonů a celý proces urychluje, protože eliminuje čekání na dodání hotového potrubí z výroby.

Snižuje náklady na dodání materiálu na stavbu díky menšímu objemu materiálu ve srovnání se standardním vzduchotechnickým potrubím.

K dalším úsporám pak dochází i přímo na stavbě při skladování, přesunu materiálu či při manipulaci ve výškách.

Referenční stavba

Systém Climaver® je nainstalován v novostavbě sedmipatrové administrativní budovy DOCK IN THREE v Praze. Přímo na staveništi se vzduchotechnické potrubí vyrábělo dle projektové dokumentace a ihned se osazovalo do připravených závěsů.

Oproti standardnímu řešení vzduchovodu systém Climaver® nabízí vysokou efektivitu práce – výroba a montáž zaizolovaného potrubí na jednom podlaží (530 - 570 m2 panelů/podlaží) trvala pracovní četě o 3 - 4 montážnících maximálně 8 dní.

Tento systém byl navržen v jednotlivých patrech objektu pro přívod upraveného vzduchu.