Akustická izolace
Tepelná izolace
Vizuální komfort

Máte už svoji střešní zahradu?

Zelené neboli vegetační střechy nejsou pouze pohledným doplňkem moderní architektury, mají celou řadu praktických výhod a vlastností. Stejně jako parky, tyto konstrukce mění mikroklima ve svém okolí - snižují ve městech prašnost, produkují kyslík a zadržují dešťovou vodu (čímž odlehčují městské kanalizaci). Na rozdíl od zmiňovaných parků ozeleněná střecha navíc pomáhá vyrovnávat vnitřní teplotu v budovách, v létě snižuje přehřívání budovy, v zimě snižuje tepelné ztráty.

Střešní zahrada

Konstrukce vegetační střechy

Realizace vegetační střechy není náročná. Mimo výhradně klasický substrát je při stavbě této střechy možné využít i moderní desky z hydrofilní minerální vlny, které dokážou ozelenit téměř každou plochou i šikmou střechu, nebo dokonce i zcela svislou stěnu. Desky se používají v kombinaci se střešními substráty a pro svoji nízkou hmotnost je možné tyto systémy použít i pro rekonstrukce.

 

Před realizací zelené střechy je nutné zamyslet se kromě nosnosti střechy také nad způsobem odvádění dešťové vody a současně zaléváním, přístupem na střechu z důvodu pravidelné údržby a také nad výběrem rostlin.

Zveme vás na školení vegetačních střech, tentokrát v BRNĚ

Podrobné informace o vhodnosti jednotlivých systémů, ale i jaké použít materiály a jaké jsou vhodné rostliny a na co nezapomenout najdete v publikaci Vegetační střechy ISOVER, která je k dispozici zdarma ke stažení, nebo si ji můžete vyzvednout na stánku ISOVER na letošním veletrhu FOR ARCH na výstavišti v pražských Letňanech, který se koná od 19. do 23. 9. 2017.

 

Stáhnout volnou vstupenku

Konference vegetační a lehké požárně odolné střechy

V úterý 19. 9. ve 13:30 se v konferenčním sále 2 bude konat konference Vegetační a lehké požárně odolné střechy, kterou pořádá ISOVER.

Vstup je zdarma po registraci. Těšíme se na vás také na stánku B21 v hale 1, kde budou k dispozici i naši odborníci, se kterými bude možné své dotazy probrat i osobně.

Téma vegetační střechy bude na programu dalšího Izolačního fóra online, které se koná 25. září ve 14 hodin a sledovat jej můžete na na Facebooku nebo Youtube. Kromě informací o realizacích vegetačních střech se dozvíte i novinky ze světa izolací.

isover-izolacni-forum-online

Součástí vysílání bude i poradna, kde budeme zodpovídat dotazy diváků. Své dotazy můžete posílat již nyní mailem na adresu: lucie.remenova@saint-gobain.com a pak samozřejmě i online v průběhu přenosu.

Sledujte naši Facebookovou stránku, ať vám žádný z našich tipů neuteče nebo se zaregistrujte k odběru našeho newsletteru.

 

Nestihli jste první díl Izolačního fóra online? 

Podívejte se na záznam