Stali jsme se partnerem soutěže Zelená střecha roku 2022

Již devátým rokem soutěžily nejkrásnější a nejzajímavější vegetační střechy o titul Zelená střecha roku, jejímž hlavním partnerem je Isover.

Zelená střecha roku

V soutěži byly zastoupeny různé typy zelených střech. Ať už šlo o klasické extenzivní zelené střechy například na panelových domech, střechu kostela nebo třeba o uzavřenou střešní zahradu s tropickými rostlinami. Cenu veřejnosti za všechny kategorie získala výjimečně estetická zelená střecha na administrativní budově v Truhlářské ulici v samém centru Prahy, která by se dala popsat jako “zelená oáza” uprostřed rozpáleného centra. Porotci ji pak v kategorii “intenzivní veřejné střechy” zařadili na třetí místo.  

Při realizaci střechy byly použity substrátové desky ISOVER Flora, které umí nahradit zeminu a současně mají skvělou vodozádržnost, díky čemuž zadržují značné množství dešťové vody. Tím se výrazně snižuje množství vody, které se musí na střechu dodávat pro zálivku. Zároveň umožňují jednoduše modelovat terén a skladbu celkově vylehčují. 

Střešní zahradu o výměře 250 m2 navrhlo studio Jakub Cigler Architekti a zrealizovala ji v roce 2021 společnost Zahradní architektura Kurz.  

Zelená střecha roku